Up Living is gestart met bouwen! 


De eerste paal is op traditionele wijze de grond in geslagen. Wethouder Paulus Jansen verrichtte op 10 juni de officiële start van de bouw van Up Living. Daarmee kan de eerste fase van de herontwikkeling van het terrein van voormalig ziekenhuis Oudenrijn Utrecht beginnen. Dat betekent het opleveren van 37 eengezinswoningen vóór het einde van 2015. Met een woonoppervlak van circa 87m2 én voorzien van tuin en eigen parkeerplaats. ‘Centre court’ is de naam van deze woon-hotspot binnen Up Living.


Dynamisch en bruisend
En dat is nog maar het begin. Ook de rest van het terrein zal worden omgetoverd tot een dynamisch en bruisend gebied. Een gebied dat woonruimte levert aan jonge gezinnen, studenten en starters. Met een moderne, stadse architectuur. Gecombineerd met een vleugje historie: het karakteristieke beddenhuis van voormalig ziekenhuis Oudenrijn blijft behouden. Dit zal dienst gaan doen als appartementencomplex met zelfstandige wooneenheden. Eyecatcher van Up Living wordt een woontoren van circa zeventig meter hoog bij de stadsentree in West-Utrecht. Daarin komen 468 zelfstandige woonruimtes voor studenten.  
 

Bereikbaar en duurzaam 
Naast woningen biedt Up Living verschillende voorzieningen. Horecagelegenheden, een wasserette en een fietsenmaker bevinden zich op loopafstand. En pal naast het gebied loopt de sneltram, die een razendsnelle verbinding vormt naar zowel Utrecht Centraal als De Uithof. Dit alles in een groenrijke en duurzame omgeving. Zo vormt een binnentuin te midden van alle dynamiek het kloppend hart van de stadscampus. Het reeds aanwezige groen zal voor een groot deel behouden blijven, evenals de natuurlijke glooiing van het terrein. Bovendien wordt het bouwpuin van het voormalige ziekenhuis gebruikt voor infiltratievoorzieningen en de opvang van regenwater. 
 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?