Betaalbaar en bereikbaar wonen in Utrecht

Binnen het project Up Living verrijzen in het westen van Utrecht nieuwe eengezinswoningen, studentenwoningen en compacte appartementen.


Het terrein

Waar voorheen het St. Antonius Ziekenhuis stond, verrijzen nu woningen, appartementen en studenteneenheden. Dit project is in handen van Ontwikkelingscombinatie Oudenrijn B.V. Het stedenbouwkundig plan van Kuiper Compagnons gaat uit van het behoud van het voormalige ziekenhuis. Dit markante gebouw krijgt een mooie herbestemming in een gebied dat volop in ontwikkeling is.

 

De deelprojecten

Up Living bestaat uit verschillende deelprojecten. Het eerste dat is gestart en is afgerond, is Centre Court: een afgesloten binnenhof omringd door 37 eengezinswoningen. Andere deelprojecten zijn de circa zeventig meter hoge toren, de appartementen in het voormalige St. Antonius Ziekenhuis en twee gebouwen met compacte appartementen. De woontoren, het voormalige ziekenhuisgebouw en de appartementen grenzen aan een levendige binnentuin, met voorzieningen als bijvoorbeeld een sportschool en horeca. Deze woningen en de binnentuin vormen samen de Up Living-stadscampus. Lees hier meer over deze projecten.

 

De duurzaamheid

Bij de bouw van Up Living speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De herbestemming en transformatie van een bestaand gebouw is een pijler van die duurzame aanpak. Daarnaast maken de ontwikkelaars gebruik van het concept ‘cradle-to-cradle’. Zo wordt bouwpuin van het voormalige ziekenhuis gebruikt voor infiltratievoorzieningen om regenwater op te vangen. De huidige glooiing in het terrein en een groot deel van het aanwezige groen blijft behouden. Parkeerplaatsen komen uit het zicht te liggen.